Top forma

Objavite rat godinama: Ove vežbe garantuju čvrste i podignute grudi

Koliko god se žene trudile da neguju zategnute grudi, one s godinama postaju opuštenije.

Ipak, postoji način kako ih zadržati podignutim. Reč je o vežbama joge koje zatežu mišiće grudi, možda ne do idealne visine, ali ćete razliku i same primetiti. Zapravo, reč je o nekoliko različitih vežbi koje će vam pomoći u nameri.

Ratnik poza – Sve što treba jeste da zauzmete sedeću pozu, ali tako što će vam jedna noga biti pod uglom od 90 stepeni, a druga ispužena u kolenu, dok ruke treba da raširite i držite u ravni ramena. Potrebno je da u ovoj pozi ostanete od 30 do 60 sekundi. Sve to ponovite i sa drugom nogom.

Poza trougao – Zauzmite širok raskoračni stav, spustite telo u stranu tako da dodirujete jednom rukom stopalo, a drugu ruku usperite ka plafonu. Ne savijajte noge u kolenina i ruke treba potpuno pravo da stoje. Zadržite se u ovoj pozi između 20-30 sekundi, pa isto ponovite i sa drugom stranom.

Kobra – Lezite na stomak tako da vam donji deo tela bude pričvršćen za zemlju. Izdignite se gornjim delom tela, odgurujući se rukama. Povedite računa i kako držite laktove. Zadržite se tako nekoliko sekundi, a zatim vežbu ponovite još tri puta.

Stručnjaci preporučuju još pet poza koje će učiniti vaše mišiće na grudima čvršćim. O kojim pozama je reč i kako da ih pravilno radite, pogledajte na snimku.