Putovanja

SANI: Luksuz na rajskim plažama Grčke koji obožava srpski džet-set (FOTO + VIDEO)

„Instagram“ profili naših sportista, pevača i pevačica, glumaca i TV lica puni su fotografija iz mesta Sani, a ovde su, između ostalih, letovali Zdravko Čolić, Dejan Stanković, Goran Bregović, Aleksandra Prijović...

SEVER Grčke je najpopularnija regija za srpske turiste. Prelepe plaže na samo nekoliko sati vožnje od naše granice svakog leta privlače stotine hiljada gostiju iz Srbije. Među njima i veliki broj poznatih ličnosti.

Razlog je činjenica da ovaj deo Grčke, a naročito Halkidiki, može da se ponosi sa nekoliko hotela i destinacija koji spadaju među najluksuznije u Evropi.

Veoma je dugačak spisak pripadnika srpskog džet-seta koji je poslednjih godina letovao u mondenskom mestu Sani, koje je zapravo skup pet luksuznih hotela, marine sa usidrenim višemilionski vrednim jahtama, ekskluzivnih prodavnica i restorana, pet karipskih plaža sa belim peskom i tirkiznim more, borove šume.

„Instagram“ profili naših sportista, pevača i pevačica, glumaca i TV lica puni su fotografija iz Sanija, a ovde su, između ostalih, letovali Zdravko Čolić, Dejan Stanković, Goran Bregović, Aleksandra Prijović…

Sani_Resort_beaches_09

Smešten 80 kilometara od Soluna, na zapadnoj obali Kasandre (prvi „prst“ Halkidikija), Sani je Monte Karlo u malom pakovanju.

Svakog leta posećuju ga dobrostojeći ljudi iz celog sveta, a razloga za to je mnogo. Oko marine smešteni su hoteli Sani beach, Sani club, Porto Sani Village, Sani Asterias i Sani Dunes, svi sa pet zvezdica, koji sa kuvarima nagrađenim „Mišlenovim“ zvezdicama, apartmanima sa privatnim bazenima, žurkama na plaži, fudbalskom akademijom slavnog Čelsija, predstavljaju jedinstveno turističko mesto na Mediteranu.

Zato ne čudi činjenica što sobe ovde „planu“ i po nekoliko meseci pre letnje sezone.

Narednog leta za goste su spremne nove, luksuzne vile u “Sani club” hotelu, više žurki sa živom muzikom, kao i novi restorani i butici sa luksuznom robom.

Za one kojima egzotične plaže u Saniju nisu dovoljne, organizuju se brodski izleti do okolnih skrivenih uvala, ali i krstarenje uz šampanjac oko odmarališta u zalazak sunca. Posebna priča su nezaboravna venčanja koja se organizuju u ovom odmaralištu.

Sani_Resort_Wedding_2013

Hotel okružuju borove šume i maslinjaci, saobraćaja gotovo da i nema, zbog čega je ovo i jedinstven ekološki kompleks. Marina za brodove je jedna od najluksuznijih u istočnom Mediteranu.

Sani_Resort_gourmet_2014

Osim činjenice da su ovi hoteli u izboru najpoznatijeg turističkog sajta „Tripadvajzer“ više puta svrstavani među najbolje na svetu, posebno se ističu i kao vodeća „bejbi frendli“ odmarališta na Mediteranu.

To znači da su gostima na raspolaganju bejbisiterke na plaži, pored bazena, kao i klubovi za decu, pa roditelji mogu da imaju i malo vremena za sebe.

S druge strane, hoteli imaju i zasebne oblasti za odrasle, dakle – ne nedostaje ni romantike.

Posebna priča je muzički festival na otvorenom, koji se svake godine organizuje na mestu Sani Hil, pored drevne vizantijske kule.

Bele peščane plaže ovog mesta na Halkidikiju (ima ih čak četiri) goste navode na pomisao da se nalaze negde na Karibima, a ne na samo nekoliko sati vožnje od Srbije. Sve imaju „plavu zastavicu“.

Više informacija o ovom nesvakidašnjem mestu možete saznati na internet adresi: www.saniresort.com.

(Srećna žena)