Nega & Lepota

Stara/nova frizura koju obožavamo, a odličan je izbor za jesenje dane!

Iako je letnji period sada već debelo iz nas, još uvek se vraćamo i razmišljamo o periodu kada smo uživali u prirodnim beach talasima u kosi, kao i messy punđicama gotovim u svega nekoliko sekundi. Dolaskom hladnijih temperatura naša kosa neretko reaguje na vlagu što rezultira slamnatim izgledom koji definitivno nije nešto što želimo, ali srećom postoje odlične metode sa kojima će vaša frizura biti atraktivna, ali i postojana.

Govoreći o kosi možemo se složiti kako se radi o detalju na telu za koji volimo da baš uvek izgleda najbolje što može, ali nije retkost da nam vremenski uslovi to vrlo često ne dopuštaju. Ipak, kao što smo spomenuli, postoji pregršt načina na koji ćete stilizovati kosu da bude postojana, a jedan od omiljenih načina definitivno je onaj koji podrazumeva feniranje kose. Naime, na prvi pogled može se činiti da će i isfenirana kosa pokleknuti pred vremenskim uslovima, ali uz pravilnu pripremu govorimo o frizuri koja će potrajati i do nekoliko sati. Pravilno isfenirana kosa je ona koja je prethodno nahranjena uljima koji će zadržati volumen i kosi podariti svilenkasti izgled koji će nakon feniranja kosi podariti sjaj.

Prvi korak ka odlično isfeniranoj kosi tiče se dobre četke za kosu. Naime, u zavisnosti od debljine vaše kose, ali i teksturi potrebno je nabaviti pravilnu četku stoga preporučujemo da se posavetujete sa stručnjakom kako bi finalni izgled bio baš onakav kakav zamišljate. Sledeći korak je uvežbavanje načina na koji se kosa fenira. Iako se ne radi o zahtevnom procesu, postoji nekoliko trikova koje je korisno znati, pa predlažemo da zavirite u pretraživanje interneta i pronađete tutorial koji će vam biti od velike pomoći. Jednom kada ste savladali tehniku feniranja, kosu je potrebno pravilno negovati i nakon samog procesa kako bi ostala na željenom mestu. Proizvodi koje ćete koristiti takođe zavisi od vašeg tipa kose, ali ono što predlažemo je lak za kosu, ali i silikon koji će dodatno doprineti divnom celokupnom utisku. Najbolji aspekt ove frizure definitivno je njena postojanost što znači da nema baš nikakve razlike da već danas istu i ne isprobate.

(Fashion.hr)