Nega & Lepota

Tri zlatna pravila za pokrivanje bubuljica (VIDEO)

Kasandra Benkson pati od ozbiljnog oblika cističnih akni već godinama, ali je rešila da svoj problem podeli sa svetom i da savete svim devojkama koje se bore sa istim problemom kako da prihvate sebe, ali i kako da se našminkaju da prekriju bubuljice. Njen video ima preko 27 miliona pregleda, a sada je rešila da otkrije svoja tri zlatna pravila.

Kasandra je 2010. godine napravla pravi bum na internetu kada je objavila video u kom se šminka, i to tako da u potpunosti prekrije sve akne, a tada je bila u veoma lošem periodu i gotovo celo lice joj je bilo prekriveno bubuljicama. Video je do danas pregledalo 27.5 miliona ljudi, a Kasandra je pretrpela niz uvreda, ali i pohvla sa svih strana sveta.

Ovih dana ona je rešila da sa svima podeli tri najbolja saveta za pokrivanje bubuljica. Ona naglašava da akne nisu nešto čega se treba stidetii, ukoliko ne želite da se šminakte – ne treba da osećate obavezu da to činite! Ona sada često šeta bez šminke, ali kada obaveze to od nje zahtevaju (budući da se bavi modelingom) ume da se našminka tako da niko ne posumnja šta se krije ispod pudera.

Ovo su njena tri zlatna pravila.

1. Sačekajte sa kamenim puderom

Ukoliko imate masnu kožu, kameni puder je obavezan korak nakon tečnog. Ali, Kasandra objašnjava da treba da sačekate da se tečni puder u potpunosti upije, a to je barem desetak minuta, pre nego što nanesete onaj u kamenu, jer će u suprotnom koža da izgleda neprirodno, brašnjavo i može samo da istakne sve neravnine na licu.

2. Slojevi

Kasandra objašnjava da dobar tečni puder može u jednom sloju da prekrije crvenilo – ali šta ćamo sa činjenicom da su bubuljice reljefne, pa se i dalje vidi ta izbočina? Njeno rešenje je više slojeva šminke. Korektor, puder, kameni puder – na ovaj način se stvara sloj šminke koji može da zamaskira neravnine.

3. Eksfolijacija

Piling, bilo da je hemijski ili „fizički“ može da učini čuda kada je šminka u pitanju, jer čini da koža bude glatka i da šminka stoji mnogo bolje. Ovo posebno važi za devojke sa aknama, koje inače imaju problema sa neravnom kožom, ali i sa suvom delovima koji se ljušte. Zato pre šmimnkanja obavezno odradite piling.

(Alo!)